Sterrenwacht-Lente Sterrenwacht-Winter Sterrenwacht-Herfst Sterrenwacht-Lucht

Kinderkijkavonden in januari en februari

De sterrenwacht organiseert op 13 januari en 10 februari 2018 een speciale kinderkijkavond voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar en hun ouders.

Wat is er te doen?

Op beide avonden is het thema: Wintersterrenbeelden. Via een korte presentatie wordt uitleg gegeven over de sterrenbeelden die 's winters bij ons aan de hemel staan. We vertellen je er van alles over en natuurlijk mag je vragen stellen. Na de presentatie gaan we het geleerde in praktijk brengen op het dakterras. Natuurlijk mag je ook nog door de telescoop kijken en... ontdek de sterrenhemel.

Aanmelden en aanvang

Door het enorme succes van de kinderkijkavonden is aanmelden verplicht:

Aanmelden voor de kinderkijkavond van 13 januari of 10 februari is mogelijk via onderstaand formulier:


 

Vermeldt het aantal personen (kinderen en volwassenen) en de gewenste aanvangstijd. VOL = VOL. De presentatie wordt 2x gegeven. Om 18:30 uur en om 19:30 uur

Natuurlijk hopen we dat het de avond goed helder is. De sterrenhemel is prachtig om te zien! De Sterrenwacht staat in Nationaal Park de Biesbosch waar het nog redelijk donker is om sterren te kunnen kijken.

De presentatie, de uitleg op het dakterras en bij de telescoop is speciaal op kinderen gericht. Zorg dus dat je erbij bent. Natuurlijk is het ook voor de ouders een leerzame avond.

Entree

Kinderen € 2,25                                
Volwassenen € 3,25

Aandachtspunt

Heldere avonden zijn meestal (erg!) koud. Wanneer het dak van de Koepel open is, sta je gewoon “buiten”. Warme kleding, handschoenen en een muts of pet kunnen de avond veel plezieriger maken.

Ook tijdens bewolkt weer is de kinderkijkavond een bezoek meer dan waard, er valt genoeg te beleven en te doen.

DE NATUUR REIKT VERDER DAN DE TOPPEN VAN DE BOMEN