Sterrenwacht-Lente Sterrenwacht-Winter Sterrenwacht-Herfst Sterrenwacht-Lucht
mrt 24, 2018
Categorie: Sterrenwacht

Cursus weerkunde

Cursus weerkunde gaat van start op 24 maart.

Het weer. Elke dag hebben we ermee te maken. Een onderwerp dat vaak oppervlakkig en vluchtig ter sprake komt. Maar wat weet je nou écht over het weer? Deze cursus is bedoeld voor iedereen die iets meer over het weer wil weten. Tijdens deze cursus behandelen we voornamelijk de basis van weerkunde. Deze cursus geeft een algemeen overzicht van de weerkunde. Hierbij komen de volgende onderwerpen aan bod:mrt 2, 2018
Categorie: Sterrenwacht

Deep Space communicatie

Op vrijdag 2 maart zal Dhr. Arjan Kievits een thema avond verzorgen over Deep Space communicatie. Reserveer hier voor de thema avond! VOL=VOL

Hierin komt bijvoorbeeld aan bod hoe New Horizons zijn foto’s naar Aarde heeft kunnen sturen. Maar ook hoe we nog steeds wat van de Voyagers horen. Hoe kan dit nu?

feb 23, 2018
Categorie: Nieuws

Sterrenkijdagen 23, 24 en 25 februari

 23 februari van 20.00 - 23.00 uur
 24 februari van 13.00 - 22.00 uur
 25 februari van 13.00 - 18.00 uur

Tijdens dit weekend

Bezoeken van onze expositie over sterrenkunde, weerkunde en ruimtevaart, vertoning van een film of korte presentatie en altijd even mee naar de koepel waar onze Carl Zeiss telescoop staat. Ook bij slecht weer!

Wat kunnen we bij helder weer laten zien?

jan 25, 2018
Categorie: Sterrenwacht

Mercurius ProMo film

Nieuwsgierig wat de sterrenwacht te bieden heeft? Bekijk onze promotiefilm. Druk hiervoorop lees meer.

jan 24, 2018
Categorie: Sterrenwacht

Lente op 20 maart 2018

De lente begint op het noordelijk halfrond (meestal) op 20 maart en eindigt (meestal) op 21 juni.
Op zondag 20 maart begint om 17:15 uur volgens de astronomische kalender de lente. De zon staat dan precies boven de evenaar. Astronomisch gezien begint de lente als de dag en de nacht even lang zijn. Tijdens de lente worden de dagen steeds langer. Deze lentenachtevening treedt op rond 20 maart op het noordelijk halfrond. De zon gaat dan door het lentepunt en de dag en de nacht zijn ongeveer even lang. De lente eindigt met de zomerzonnewende (rond 21 juni). Dat is het moment dat de zon het hoogste aan de hemel staat.