Sterrenwacht-Lente Sterrenwacht-Winter Sterrenwacht-Herfst Sterrenwacht-Lucht
sep 22, 2018
Categorie: Sterrenwacht

22 september Telescopenmiddag

Hebt u een telescoop en lukt het niet goed om de sterrenhemel waar te nemen?

 

sep 7, 2018
Categorie: Sterrenwacht

Licht

Wat is licht? Is het een deeltje of gewoon straling.. en wat voor informatie geeft het ons eigenlijk? Sneller dan het licht is niet mogelijk volgens Einstein, heeft hij eigenlijk wel gelijk? Leer tijdens de thema avond alles over licht, hoe de wetenschap aan de ontdekkingen zijn gekomen.

jul 25, 2018
Categorie: Sterrenwacht

Basiscursus Sterrenkunde

Meer weten over sterren en planeten? Dan is onze Basiscursus Sterrenkunde precies wat u zoekt! De cursus is voor iedereen met belangstelling voor astronomie. Een speciale vooropleiding is niet nodig.

jul 18, 2018
Categorie: Sterrenwacht

Mercurius ProMo film

Nieuwsgierig wat de sterrenwacht te bieden heeft? Bekijk onze promotiefilm. Druk hiervoorop lees meer.

mei 2, 2018
Categorie: Sterrenwacht

Sterren aan de zomerhemel

Drie sterren die men als eerste ziet aan de zomerhemel zijn Altaïr, Deneb en Wega. Dit zijn de helderste sterren van de sterrenbeelden Arend (Aquila), Zwaan (Cygnus) en  Lier (Lyra). De hoeken worden gevormd door deze sterren. De Zomerdriehoek is net zo opvallend als het sterrenbeeld Orion dat is in de wintermaanden.

 

feb 28, 2018
Categorie: Sterrenwacht

Sponsoractie

In de periode van 5 maart tot en met 28 april 2018 ontvangt iedere klant van PLUS  ’t Lam bij elke  € 10,00 aan boodschappen een speciale voucher. De klant scant de voucher bij de ‘actiekast’ en kiest op het touchscreen de vereniging uit aan wie hij of zij het sponsorpunt wil schenken. De sterrenwacht doet hier aan mee. Dus als je boodschappen doet bij deze PLUS, denk aan de sterrenwacht!