Sterrenwacht-Lente Sterrenwacht-Winter Sterrenwacht-Herfst Sterrenwacht-Lucht
jun 18, 2018
Categorie: Sterrenwacht

Zomervakantie

De Sterrenwacht is gesloten van 18 juni tot en met 10 juli 2018!

jun 16, 2018
Categorie: Sterrenwacht

Zonnekijkmiddag

Niet alleen ‘s avonds maar ook overdag kunnen wij naar een bijzondere ster kijken: onze Zon! Onze eigen ster is zo dichtbij dat wij de dagelijkse veranderingen in de bovenste lagen van de Zon zelf kunnen waarnemen.
Wij besteden op zaterdag 16 juni, 14 juli en 18 augustus extra aandacht aan de Zon. U bent welkom vanaf 13.00 tot ongeveer 17.30 uur, wanneer de Zon achter de bomen verdwijnt, om door een telescoop naar de Zon te komen kijken.

jun 5, 2018
Categorie: Sterrenwacht

Mercurius ProMo film

Nieuwsgierig wat de sterrenwacht te bieden heeft? Bekijk onze promotiefilm. Druk hiervoorop lees meer.

mei 2, 2018
Categorie: Sterrenwacht

Sterren aan de zomerhemel

Drie sterren die men als eerste ziet aan de zomerhemel zijn Altaïr, Deneb en Wega. Dit zijn de helderste sterren van de sterrenbeelden Arend (Aquila), Zwaan (Cygnus) en  Lier (Lyra). De hoeken worden gevormd door deze sterren. De Zomerdriehoek is net zo opvallend als het sterrenbeeld Orion dat is in de wintermaanden.

 

feb 28, 2018
Categorie: Sterrenwacht

Sponsoractie

In de periode van 5 maart tot en met 28 april 2018 ontvangt iedere klant van PLUS  ’t Lam bij elke  € 10,00 aan boodschappen een speciale voucher. De klant scant de voucher bij de ‘actiekast’ en kiest op het touchscreen de vereniging uit aan wie hij of zij het sponsorpunt wil schenken. De sterrenwacht doet hier aan mee. Dus als je boodschappen doet bij deze PLUS, denk aan de sterrenwacht!