Sterrenwacht-Lente Sterrenwacht-Winter Sterrenwacht-Herfst Sterrenwacht-Lucht

Ruimtevaart Expositie

Als je aan ruimtevaart denkt dan denk je aan het ISS (International Space Station) Uiteraard omdat André Kuipers een aantal maanden in het ISS geweest is.
 
Op vrijdag 17 mei is een nieuwe tentoonstellingsruimte geopend. Het schaalmodel van het ISS (International Space Station) van ruim twee meter lang, is de blikvanger! Er zit zelfs een mini André in dit model! Ter vergelijking hangen in dezelfde schaal (1:50) om het ISS nog diverse andere satellieten. Zo kun je zien dat het ISS echt groot is. Informatie over het ISS en deze satellieten zijn op een touch screen bij de modellen te vinden.
 
De openingshandeling is  verricht door Ard-Jan van den Berg. In het bijzijn van zijn klas mocht hij door een ‘papieren’ muur springen en zo het ISS en de andere satellietmodellen in het licht zetten. 
 
Vanwege het winnen van de satelliet knutselwedstrijd was het aan Ard-Jan de eer om de ruimtevaart tentoonstelling te openen.
 
De bezoekers van de sterrenwacht kunnen zelf met behulp van een knoppentableau de diverse satellieten aanlichten, zodat de naam van de satelliet bekend wordt.  Daarnaast is een touchscreen te vinden, waarmee de diverse satellieten worden behandeld in een filmpje met tekst.
 
Met deze nieuwe aanwinst heeft de sterrenwacht een aantrekkelijke uitbreiding op het gebied van ruimtevaart gecreëerd.